søndag den 18. januar 2009

Pizza Valentinese

Mit lokale pizzeria, "Valentino" havde en oksemørbrads- og gorgonzola pizza på menukortet. Den vil jeg ikke prøve at konkurrere med. Men den inspirerede mig til denne svinemørbradspizza. Den er herlig, hvis din lokale discount har et par svinemørbrædder på tilbud - og du har en fryser.



  • 5-6 skiver rød harvarti skoleost eller anden ost uden smag.

  • 50 g. gorgonzola eller danablu

  • 3-4 chanpignons

  • 2 tomater

  • 150-200 g. svinemørbrad

  • 3 spsk. oreganosalt

  • 25 g. gær

  • 50 ml. jomfruolivenolie

  • Bagetid: 3 + 9 minutter v. 250 grader.

    Rør gæren ud i lunkent vand, hæld det over melet og saltet, rør det sammen til en dej. Rør olivenoline ind i dejen, til den virker smidig og fedtet.

    Dejen rulles ud på et melbestrøet bord (eller et stykke bagepapir, hvis du er smart), til den er 3-5 mm. tyk.

    Skær mørbraden ud i tynde skiver, og fordel dem på pizzabunden.

    Forbag bund og mørbradstykker i ovenen i 2-3 minutter, eller til kødet får en lækker grå farve.

    Skær tomater og champignions ud i tynde skiver, og fordel også dem ud over pizzabunden.

    Gorgonzola/danablu fordeles over pizzaen. Drys til sidst et solidt lag oregano på, og læg et lag af osteskiver over (hvis du ikke har andet at give dig til, kan du evt. rive osten og dække pizzaen med den. Men når osten er smeltet, kan ingen se eller smage forskel.

    Bag pizzaen i en 250 grader varm ovn i 9-10 minutter. Serveres varm, varm varm med en god, italiensk rødvin og evt. oliven/fetasalat til.

    Velbekomme!

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar